Idei în utilizarea oțetului pentru menaj

Idei în utilizarea oțetului pentru menaj

Într-un magazin găsești rafturi întregi de produse pentru curățenia casei. Fiecare soluție având rolul ei: pentru igienizare, pentu pete, pentru mucegai, pentru suprafețele din bucătărie sau din baie, pentru pardoseli sau soluții pentru covoare etc. Trebuie să știi, însă, că există o soluție pe care o poți folosi în mai multe scopuri și care de multe ori este mult mai eficientă ca oricare alt detergent.

Marca Ecodoo include peste 50 de produse bio de întreținere, detergenți bio pentru vase, detergenți bio pentru rufe, odorizante și hârtie de uz casnic. Ecodoo este o alternativă reală la produse de curățare convenționale, având o gamă de produse pe bază de plante în conformitate cu referința "detergent ecologic", ambalaje cu impact redus asupra mediului, formule eficiente și biodegradabile. Toate produsele Ecodoo sunt certificate Ecocert.

Oțetul pentru menaj Ecodoo este folosit de multe gospodine, în combinație cu bicarbonatul, cu lamâia sau cu apă simplă pentru a da un aer proaspăt locuinței, pentru a curăța eficinet petele și pentru a da strălucire suprafețelor. Multe dintre ele preferă să renunțe la produsele chimice pentru menaj din comerț și aleg să folosească în schimb oțetul pentru menaj.

Oțetul sub marca Ecodoo este foarte util pentru treburile de uz casnic, fiind un aliat de success în păstrarea curățeniei în bucătărie și baie. Acest oțet din alcool alb este obținut din alcool de cereale care provin din Agricultura Biologică Certificată. Iată câteva idei pentru utilizarea oțetului pentru menaj Ecodoo:

1. Soluția perfectă pentru sticlă și geamuri
Încearcă să combini oțet alb pentru menaj cu apă și un pic de suc de lămâie, pentru a obține suprafețele de sticlă perfect curate și strălucitoare. Dacă dorești poți pune și câteva picături de ulei esențial pentru parfum. Agitați bine înainte de a vaporiza sticla ferestrelor, apoi ștergeți cu o minge de hârtie de ziar sau cu o cârpă moale. Geamurile şi oglinzile vor străluci cu un minim efort, lăsând totul strălucitor și fără urme.

2. Un covor aproape nou și o podea strălucitoare
Amestecă o parte oțet cu două părți apă fiartă și freacă temeinic suprafața covorului. Dacă timpul îți permite, poți să procedezi la fel după fiecare aspirare. Astfel covorul tău va arata meru fresh și fără pete. Poți spăla pardoseala, și în special parchetul cu oțet diluat în apă. Astfel că, podelele vor rămâne fără grăsime sau alte urme, şi lucioase în acelaşi timp. Ceara de parchet va dura mai mult timp și va luci mai puternic dacă înainte de a o aplica, spălați parchetul cu apă amestecată cu oțet.

3. Împrospătează draperiile
După ce aspiri draperiile, poți să le pulverizezi cu două căni de apă caldă și doar o lingură de oțet. După ce se usucă, cutele formate cu vremea dispar, la fel ca și mirosul stătut de mucegai sau fum de țigară.

4. Poți scăpa de mucegaiul din acasă
Mucegaiul va fi păstrat la distanţă dacă îţi faci obiceiul de a stropi faianţa şi perdeaua de la duş cu oţet, după baie. Prezent mai ales în locurile umede din bucătărie, mucegaiul este o ciupercă moale, spongioasă, respingătoare ca înfățișare, de culoare albă, neagră sau verzui-violacee. Ea crește mai ales în locurile neaerisite și întunecoase, unde persistă o atmosfera caldă și umedă. Se dezvoltă mai ales în zonele de evacuare a apei din dușuri și băi, hrănindu-se din grăsimile pe care le eliminăm prin spălare și din particule de murdărie. Să știi că poți scăpa de mucegai cu oțet pentru menaj. Freacă zonele metalice în care s-a format mucegai mai întâi cu o hârtie de șmirghel, înmuiată în oțet. Folosește apoi o periuță de dinți înmuiată în oțet, pentru zonele la care se ajunge mai greu. Clătește cu apă curată, apoi cu oțet, apoi șterge locul cu o cârpă uscată.

5. Sfeșnice din sticlă sau ceramică strălucitoare
Înmoaie sfeșnicele în apă foarte fierbinte amestecată cu detergent. Freacă rămășițele de ceară cu un burete, apoi clătește-le în apă caldă, în care pui puțin oțet alb. Poți să ungi cu un pic de ulei partea unde se inserează lumânarea în sfeșnic. După ce arde, ceara va fi mai ușor de scos. Pentru a obține o casă care strălucește de curățenie, tot ce trebuie să faci este să umpli o sticlă cu pulverizator cu apă omogenizată cu oțet alb. Pulverizează pe suprafețele dorite, foloseşte o bucată de material cu fibre mici şi casa ta va străluci cât ai clipi.

6. Uită de petele de săpun din baie
Diferitele părți ale dușului și robinetele de la chiuvetă din baie sunt amenințate permanent de formarea depunerilor de săpun, care devin rezistente în timp. Știai că oțetul și bicarbonatul de sodiu le elimină cu succes? E suficient să umpli o cană de bicarbonat în care să adaugi atâta oțet cât să se formeze o pastă. Aplică pasta pe zonele acoperite cu peliculă de săpun și lasă să acționeze 5 minute. Freacă cu un burete, clătește cu apă și oțet, apoi șterge cu o cârpă uscată. Poți curăța bateriile de inox cu oțet fierbinte în care dizolvi un pic de sare grunjoasă. La fel poți proceda și cu chiuveta de inox din bucătărie.
Ca să „cureți para de duș” introdu capătul dușului metalic într-o pungă mai rezistentă din plastic în care torni oțet cât să-l acopere. Leagă bine capătul pungii și lasă la înmuiat peste noapte. Dacă „para” dușului nu s-a curățat complet, repetă operația. După utilizarea oțetului în baie, robinete, capete de duş şi vasele de toaletă nu vor mai avea nici un fel de depunere de calcar.

7. Curăță parbrizul mașinii
Pune trei părți de apă, o parte de oțet și șterge parbrizul de la mașină. Poți încerca chiar să ștergi seara cu o soluție formată din trei părți oțet și una de apă pentru ca dimineață să eviți îndepărtarea stratului gros de gheață format peste noapte. Ca să prelungești viața ștergătoarelor poți să le cureți cu o cârpă înmuiată în oțet. Aceasta va îndepărta murdăria și resturile prinse pe ștergătoare.

8. Scapă de lipiciul de la etichete
Îndepărtează etichetele lipicioase, pline de adeziv, îmbibând în oțet o lavetă, pe care o pui peste etichetă pentru a o înmuia. Dacă lipiciul etichetei este mai puternic poti folosi un card vechi pentru a răzui suprafața respectivă. Dacă încă au rămas urme de adeziv, repetă procedura, dar de data aceasta înmoaie obiectul respectiv în oțet.

9. Curăță aparatele din bucătărie
Oțetul este foarte bun pentru îndepărtarea depunerilor de calcar de pe fierbătoarele de apă de exemplu. În acest caz trebuie să torni oțet în interiorul fierbătorului, lasă să acționeze 1 minut, freacă cu un burete și clătește. Dacă stratul de calcar este mai gros atunci lasă mai mult timp să acționeze. După clătire, umple fierbătorul cu apă și lasă să fiarbă puțin. Prima și a două apă fiartă după aplicarea procedeului cu oțetul, trebuie aruncată.

10. Curătă cuptorul de microunde
Cu oțetul pentru menaj Ecodoo poți curăța foarte ușor cuptorul cu microunde. Trebuie doar să pui un bol cu oțet în cuptor și să lași până când acesta se evaporă. Acest procedeu topește grăsimile și murdăria depuse în interiorul cuptorului. La final trebuie doar să cureți interiorul cuptorului cu o lavetă.

Datorită faptului că oțetul pentru menaj Ecodoo este mult mai blând decât majoritatea altor produse pentru curățenie, și este un produs pur, obținut din alcool de cereale, nu este neapărat necesară utilizarea mănușilor de protecție. Cumpără de AICI cel mai iubit produs de gospodine.

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code