
Geamurile unei case trebuie să fie mereu perfect curate. Însă curățarea și lustruirea acestora este costisitoare și necesită timp. În cele ce urmează descoperă cum poți să cureți rapid, ușor și eficient suprafețele de sticlă din casa ta.
Înainte de a te apuca de spălarea propriu-zisă a ferestrelor trebuie să verifici buletinul meteo. Dacă urmează o vreme neprielnică precum ploaie, ninsoare sau ger este recomandat să nu te apuci de curățare. Spălarea geamurilor trebuie realizată atunci când prognoza meteo este favorabilă, cu temperaturi ridicate, fără vânt și fără ninsoare. De asemenea, pentru a evita urmele nedorite pe sticlă, geamurile trebuie întotdeauna curățate în umbră, indiferent de anotimp.
Începe prin a curăța murdăria și praful din rosturile și canalele ramelor cu aspiratorul și apoi cu o lavetă umedă. Mizeria îndepărtată din aceste zone asigură o mai bună funcționare a mecanismelor ferestrei, permițând închiderea perfectă și etanșă. Această operațiune este foarte importantă pentru menținerea căldurii în casă.
Dacă sticla ferestrelor este foarte murdară și prăfuită, înainte de a utiliza un detergent ștege geamul cu o lavetă uscată. Curățarea propriu-zisă a sticlei nu este costisitoare, în această etapă, cea mai importantă este soluția utilizată. Specialiștii recomandă folosirea unei soluții pe bază de alcool sau oțet. Aceste două ingrediente nu înlătură murdăria, ci previn formarea petelor de apă. De asemenea, atât pentru o eficiență sporită, cât și pentru siguranța sănătății, se recomandă utilizarea unui produs ecologic. Ține minte faptul că soluția pentru parbrizele auto nu este recomandată pentru curățarea geamurilor, deoarece aceasta are în componență antigel și alte substanțe toxice, care inhalate pot fi dăunătoare, atât pentru sănătatea corpului uman, cât și pentru plantele de pe pervazul ferestrei. Dacă întâmpini etichete sau alte materiale lipicioase pe sticlă, în niciun caz să nu folosești obiecte ascuțite pentru îndepărtarea lor, deoarece nu vei face altceva decât să zgârii suprafața. Pentru curățarea suprafețelor de sticlă folosește întotdeauna o lavetă moale și fără scame sau un material din microfibră.
Leave a Reply Cancel Reply
All fields are required