
Atunci când ești stresat sau când suferi de anxietate și depresie adesea specialiștii recomandă ieșiri în natură. Plimbările în aer liber sunt benefice atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru sănătatea fizică. Mai mult decât atât, trebuie să știi că există plante medicinale care au un efect vindecător asupra corpului și a minții. Anumite flori din natură te ajută să îți relaxezi mintea și îți oferă o stare de bine și de liniște.
În cele ce urmează îți prezentăm 7 plante minune care te ajută să treci mai ușor peste perioadele de stres, depresie sau anxietate. Plantele medicinale pot fi utilizate în ceaiuri, aerosoli sau consumate în diferite preparate.
1. Lavanda
Lavanda dispune de o aromă calmantă și relaxantă. Adesea uleiul de lavandă este prescris pentru bebelușii agitați, însă terapeuții îl recomandă și în tratarea depresiei și a atacurilor de panică. Un ceai de lavandă consumat dimineața te poate ajuta să fi mai relaxat și să treci mai ușor momentele de stres de pe tot parcursul zilei. Sarea de baie Epsom relaxantă cu lavandă Eco Bath London reduce iritabilitatea și stresul, menține un nivel ridicat de magneziu în organism, elimină toxinele (proprietăți detox), crește nivelul de energie, lasă pielea curată, revigorată și catifelată. Se poate folosi pentru băi corporale, exfolierea pielii, remineralizarea pielii, ameliorarea inflamațiilor și durerilor articulare, dar și pentru a reduce atât stresul, cât și anxietatea.
2. Mușețel
De multă vreme mușețelul este cunoscut pentru efectele sale terapeutice uimitoare. În scop terapeutic, această plantă este folosită pentru situații de stres, pentru a reduce sentimentele de supărare, mânie, anxietate, neliniște, tulburări de somn. De asemenea, ceaiul de mușețel ajută și la reducerea inflamațiilor și a nervozității.
3. Menta
S-a descoperit faptul că menta scade frustrarea și crește nivelul de energie. Mentolul, regăsit în această plantă, este adesea inclus în produsele de baie, deoarece ajută la relaxarea mușchilor. Utilizat în aromaterapie, uleiul de mentă alungă gândurile negative, stresul și oboseala, energizează și stimulează creativitatea.
4. Iasomie
Majoritatea medicamentelor pescrise pentru insomnie au la bază floarea de iasomie. Această plantă este excelentă în tratarea stărilor de nervozitate și agitație. Ceaiul cu iasomie este un ceai revigorant și antioxidant, cultivat din agricultura ecologică. Durerile de cap provocate de migrene pot fi ameliorate rapid cu o ceașcă de ceai de iasomie, datorită efectului calmant puternic al acestui remediu naturist.
5. Aloe vera
Aloe vera este o plantă medicinală celebră, cunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare. Utilizat intern sucul de aloe vera elimină substanțele dăunătoare din corp și reduce anxietatea. Sucul de aloe vera este recomandat ca tratament împotriva poliartritei reumatoide, ideal în caz de dureri musculare și articulare, împotriva refluxului gastric, reduce colesterolul „rău”, combate diabetul, ajută la detoxifiere, este anticancerigenic, combate tusea și răceala și fortifică sistemul imunitar. De asemenea, sucul de aloe îmbunătățește sănătatea orală, reduce gingivita și formarea plăcii, previne apariția inflamațiilor și a aftelor bucale.
6. Salvie
Folosit în aromaterapie, uleiul de salvie reduce stresul, anxietatea, calmează mintea și oferă claritate. Un studiu efectuat pe femei care s-au supus unui test medical stresant a arătat că, inhalat, uleiul esențial de salvie a avut un efect relaxant și a contribuit la reducerea tensiunii arteriale. Datorită proprietăților sale calmante și antidepresive, uleiul de salvie este ideal pentru a restabili echilibrul emoțional.
7. Busuioc
Uleiul de busuioc reduce epuizarea, aduce claritatea în gândire și este perfect pentru perioadele stresante. Acesta poate fi aplicat pe tâmple și pe partea din spate a gâtului. Calitățile calmante ale uleiului îl fac perfect pentru a atenua durerile de cap și pentru a reduce emoțiile copleșitoare, stresul și oboseala. Ideal pentru susținerea eforturilor de a depăși o dependență, deoarece oferă forță mentală, claritate și motivație.
Citește și sfaturile din articolul: Cum previi anxietatea și stările de neliniște ?!
Leave a Reply Cancel Reply
All fields are required