
Toate tipurile de piele au nevoie să fie protejate împotriva razelor solare, chiar și în cazul în care expunerea este de scurtă durată. SPF (Sun Protection Factor) este factorul de protecție solară. Nivelul SPF dintr-un produs cosmetic reprezintă capacitatea acestuia de a împiedica impactul nociv al razelor ultraviolete asupra pielii. Cu cât nivelul SPF-ului este mai mare, cu atât protecția pe care o oferă împotriva radiațiilor ultraviolete este mai de durată.
Produsele cosmetice cu SPF se aplică pe piele cu aproximativ 20-30 de minute înainte de expunerea la soare. Aplicarea acestora se realizează de obicei dimineața și din abundență. Este necesară reaplicarea la fiecare 2 ore, în special după duș sau atunci când pielea a luat contact cu apa. Medicii dermatologi recomandă folosirea cremelor de soare atât pe timp de vară, cât și iarna, întrucât razele nocive ale soarelui sunt la fel de puternice şi de dăunătoare și în sezonul rece, în ciuda valorilor pe care le indică termometrul. Radiaţiile UV reuşesc să pătrundă adânc în piele şi contribuie la apariţia ridurilor şi la creşterea riscului de cancer de piele. Trebuie să știi faptul că aplicarea SPF-ului îți protejează pielea împotriva radiațiilor dăunătoare, însă nu împiedică pielea să se bronzeze. Din contra, te poți bucura de soare și de un bronz așa cum ai visat, aplicând SPF și protejând pielea.
Specialiștii au demonstrat faptul că folosirea unei creme cu factor de protecție solară este esențială pentru protejarea sănătății pielii. Mai mult decât atât, ei au descoperit că utilizarea unui produs cu SPF oferă numeroase beneficii, precum:
- Previne îmbătrânirea prematură
Folosirea zilnică a unei creme de soare este cel mai important pas pentru prevenirea ridurilor și a liniilor fine. Razele ultraviolete deteriorează elasticitatea pielii și favorizează apariția liniilor inestetice de pe față. Persoanele care se expun excesiv la soare fără protecție, dezvoltă semne ale îmbătrânirii precoce, deoarece apariția ridurilor sunt strâns legate de radiațiile solare.
- Previne hiperpigmentarea
Hiperpigmentarea este o efectiune reprezentată de apariția unor pete maronii la nivelul pielii, acestea având forme și dimensiuni diferite. Expunerea la soare este principalul motiv al apariției hiperpigmentării. La fel de supărătoare și inestetice sunt acneea, rozaceea și dermatita care se manifestă prin roșeață și mâncărime. Prevenirea apariției acestor probleme poate fi realizată prin aplicarea cremelor pentru ten cu SPF.
- Previne apariția cancerului de piele
Peste 85% din cazurile de cancer de piele sunt asociate cu expunerea la radiațiile solare. Expunerea îndelungată la razele solare fără utilizarea cremelor pentru protecție solară poate duce și la apariția cancerului de piele.
- Previne arsurile solare
Expunerea prelungită la razele UV fără a folosi o cremă specială, poate duce la înroșirea pielii și la arsuri solare. Aceste efecte sunt semne de inflamare și deteriorare gravă a sănătății pielii.
- Previne deshidratarea pielii
Deshidratarea favorizează uscarea pielii, ea își pierde din elasticitate, ducând la îmbătrânirea prematură a acesteia.
- Previne apariția pistruilor și a petelor
Multe persoane au pistrui, iar acestea adesea apar și se pot înmulții în urma expunerii la soare. Cremele cu SPF acționează și în acest caz ca o barieră protectoare, reducând riscul apariției de noi pistrui.
Pentru a te bucura din plin de benficiile cremelor de soare trebuie să alegi cu grijă produsul cosmetic. Adesea produsele cosmetice au în compoziție ingrediente chimice care dăunează pielii, și îți fac mai mult rău decât bine. Atunci când îți alegi crema de soare citește eticheta și ai grijă să nu conțină sau să conțină cât mai puține substanțe care ar putea să determine alergii, dermatite, care au potențial cancerigen și toxic. Alege un produs cosmetic bio certificat care este formulat pe bază de plante din agricultura biologică certificată. Produsele pentru protecție solară bio adesea nu conțin alcool etilic, parabeni (conservanți), OMG, ftalati, fenoxietanol, coloranți sintetici, silicon.
Este important să folosești o cremă cu protecție solară în fiecare zi, nu doar atunci când ești la plajă și la mare. Aplicarea cremelor solare trebuie realizată întotdeauna înainte de a ieși din casă. Nu uita să ții cont de sfaturile specialiștilor, astfel vrei reuși să îți păstrezi tenul tânăr, frumos și sănătos pentru mai mult timp.
Leave a Reply Cancel Reply
All fields are required