Masajul bebelușilor și produsele Bio certificate

Masajul bebelușilor și produsele Bio certificate

În ultima vreme majoritatea oamenilor se orientează spre produse cosmetice naturale care au un conținut redus sau inexistent de chimicale sintetice, aditivi și parfumuri artificiale. Iar atunci când vine vorba despre bebeluși, mămicile au un motiv convingător în plus de a trece la produse organice certificate.

Produsele naturale nu dezvoltă reacții adverse, iritații, eczeme sau alte probleme la nivelul pielii. Mai mult decât atât, acestea sunt potrivite și pentru piele sensibilă și delicată, precum cea a bebelușilor. Foarte multe dintre ingredientele sintetice din produsele obișnuite perturbă sistemul endocrin. Aceste chimicale interacționează cu hormonii din corp și pot deranja funcționarea normală a corpului. Atunci când procesele hormonale sunt întrerupte, se pot dezvolta boli precum cele cardiovasculare, diabetul, obezitatea și dificultăți în memorare sau învățare. Copiii sunt în mod special vulnerabili la perturbări endocrinologice. De aceea, produsele organice Bio certificate nu conțin ingrediente chimice care pot afecta sănătatea celor mici, ingrediente precum: coloranţi, parfumuri de sinteză, PEG sau PPG, parabeni, silicon, parafină sau OMG. Produsele bio nu sunt testate pe animale.

Masajul bebelușului este relaxant atât pentru cel mic, cât şi pentru mămici. Acesta are efecte benefice şi poate juca un rol important în circulaţia sângelui, în digestie şi în dezvoltarea armonioasă a copilului. Astfel, masajul:
- previne constipația, deoarece mișcările circulare pe burtică îmbunătățesc tranzitul intestinal;
- reduce nivelul de stres;
- ameliorează durerile provocate de colici;
- crește calitatea somnului;
- stimulează circulația;
- creează o legătură emoțională puternică între părinte și bebeluș;
- ajută bebelușul să își fortifice musculatura.

Masajul poate ajuta şi copiii născuţi prematur sau pe cei cu dizabilităţi, poate întări muscultatura bebeluşilor şi poate stimula secreţia hormonilor de creştere. Bebelușii iubesc masajul, iar acest lucru se vede, pentru că zâmbesc, se întind și au o mimică ce exprimă fericire și stare de bine. Masajul poate fi realizat încă din prima săptămână de viață, dar este important să fie efectuat cu grijă, astfel încât să fie perceput de bebeluș ca un moment de relaxare. Mișcările trebuie să fie blânde, deoarece sistemul osos al copilului este fragil, iar pielea, în primele luni, este sensibilă și se poate irita foarte ușor.

Produsele de îngrijire folosite în timpul băiței și a masajului ar trebui alese cu grijă, astfel încât să fie cât mai naturale, lipsite de ingrediente chimice. Specialiștii spun că produsele pentru îngrijirea bebelușilor precum șamponul, gelul de duș și crema de corp ar trebui să fie hipoalergenice și să nu conțină conservanți, coloranți sau parfum, să fie organice și certificate. Specialiștii menționează ca masajul să se realizeze pe toate părțile corpului, începând cu piciorușele, apoi se continuă cu burtica, brațele și spatele. Mâinile și picioarele nu se trag, ci se masează ușor, iar pentru fiecare parte a corpului trebuie utilizate produse speciale și trebuie folosite anumite tehnici, pentru o eficieță și relaxare cât mai mare:

- Masajul picioarelor
Prinde piciorul bebelușului cu mâna stângă, iar cu dreapta efectuează un masaj al tălpilor, dinspre călcâi spre vârful piciorului. În cazul în care bebelușul se gâdilă, renunță la masajul tălpii și treci direct la picioare. Pentru masajul bebelușilor se poate utiliza ulei de cocos. Uleiul de cocos este ideal pentru a hrăni pielea delicată a copiilor și totodată o protejează de factorii externi.

- Masajul burticii
În această zonă masajul se face cu grijă și cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic. Uleiul pentru burtica bebelușului Weleda este un produs natural pe bază de ulei de migdale și este ideal pentru calmarea colicilor. Compoziția este special concepută pentru un masaj relaxant al burticii. Conține uleiuri esențiale de măghiran, musețel și cardamon care sunt folosite în mod tradițional pentru stimularea digestiei. Folosirea în mod regulat ajută la dezvoltarea unui ritm digestiv echilibrat.

- Masajul brațelor
Ridică ușor brațul bebelușului și ține-l cu mâna stângă, apoi cu dreapta masează ușor, prin alunecare de sus în jos. Repetă mișcarea de trei - patru ori.

- Masajul spatelui
Pune bebelușul să stea pe burtică, apoi masează-l cu mișcări fine de la fund spre gât, apoi în sens invers. După ce faci acest lucru de patru - cinci ori, poziționează-ți două degete (arătător și mijlociu) pe părțile laterale ale coloanei și trece-le de jos în sus de câteva ori, fără să apeși. Se recomandă ca masajul corpului să fie realizat cu un ulei special. Uleiul de corp cu gălbenele fără parfum Weleda acționează calmant, protector și hrănitor asupra pielii delicate a bebelușului. Întreaga sa compoziție ajută la stimularea funcțiilor naturale ale pielii. Uleiul este obținut exclusiv din ulei de susan organic și extracte de flori de gălbenele cultivate biodinamic. Este ușor absorbit și ideal pentru încălzirea generală a corpului și pentru o stare de confort și relaxare. 

- Masajul feței
Acest masaj se execută cu policele de la ambele mâini, punctul de plecare fiind, înspre sprâncene, deasupra nasului. Se netezește fruntea până la nivelul tâmplelor, apoi se continuă netezirea la nivelul sprâncenelor. Se execută neteziri deasupra și sub buze de la mijloc spre lateral. Obrajii vor fi masați în sens circular. Se poate utiliza o cremă facială hidratantă. Crema cu gălbenele Weleda a fost special creată pentru a proteja pielea delicată a bebelușului de uscăciune și deshidratare. Tenul delicat al bebelușilor și copiilor este protejat și calmat cu blândețe de aceasta cu textura ușoară. Extractul de gălbenele calmează inflamațiile pielii, ceara de albine împreună cu acizii grași esențiali din uleiul de migdale dulci, formează un strat protector la suprafața pielii care nu închide porii, permițându-i să respire.

Ședințele de masaj la bebeluși sunt extrem de benefice tocmai pentru că au rol de relaxare, oferind micuțului clipe extrem de plăcute. Uleiurile folosite au rolul de a proteja pielea, de a o hidrata în profunzime și de a o catifela. Două dintre cele mai importante beneficii ale masajului cu ulei a celui mic sunt, pe de o parte, faptul că îl ajută să se dezvolte într-un mod armonios și, pe de altă parte, să întărească relația cu părinții. Masajul reprezintă o adevărată terapie pentru trup și suflet, atât pentru copil, cât și pentru părinte. Este un mod de relaxare pentru micuț, iar acest lucru îl poate face să se simtă răsfățat, iubit și protejat.

Masajul bebelușilor și produsele Bio certificate

Leave a Reply

All fields are required

Name:
E-mail: (Not Published)
Comment:
Type Code